Ajung să cred că bărbaților le plac “mutele”.

Guralivă, e una din etichetele pe care trebuie să o purtăm cu demintate. Odată ajunse la maturitatea necesară conștientizării a ceea ce atrage de la sine DARul de a fi femeie. În opinia unor bărbați există două operații imposibile. Cea de a scoate penisul din capul unei femei căt și făcutul acesteia să tacă.

Nu de puține ori bărbații caută soluții ca să închidă gura femeii. Uneori, se gândes, în glumă ce-i drept, că era mai bine să își aleagă o parteneră surdo-mută. Alții apelează la cardul de credit arătându-se interesați de pasiunea lor pentru shopping.  O altă parte recurg la tandrețea de moment și le astupă gura cu un sărut lung și apăsat care să-i taie respirația.  Unii nu fac decât să le adreseze câte o întrebare care siguri o să le pună pe gânduri. Uneori întrebări banale de genul: Ce gătești mâine?  sau Cu ce te îmbraci diseară la party?

Posibilitățile reducerii la tăcere sunt multiple. În funcție de starea de spirit și de relația care există între cei doi.Cel mai des, bărbații apelează la tactica simplă. Cea a auzului. Nu le spune să tacă dar nici nu se arată interesați de ceea ce vorbesc.

-Vorbește dragă. Te ascult!

Și asta atrage de la sine o altă nemulțumire a femeii. Ajunge să-i scoată ochii că nu vorbește niciodată cu ea și începe să-i reproșeze că-i mut, că nu se implică în discuție, că nu-i interesat de părerea ei sau de ceea ce are ea de împărtășit cu el. Apoi el spune:  Când să mai spun ceva dacă tu vorbești întruna?!

În funcție de contextul discuției și de relație, noi, femeile ajungem de cele mai multe ori, fie să nu-i mai adresăm nici o vorbă, fie să vorbim întruna pentru a le face în ciudă. Se spune că o femeie deșteaptă știe întotdeauna când trebuie să tacă. Știe! Dar nu poate.  Se mai spune că majoritatea femeilor vorbesc exact atunci când ar trebui să tacă toată lumea.Eticheta pe care o purtăm prezintă femeia ca fiind ceva rău. Ceva de care trebuie să fi constient,  un risc pe care trebuie să ți-l ascum atunci când te încurci cu o femeie.

Pănă la urmă totul se reduce la auz. Nu-i tot una să auzi sau să asculți. Atunci când asculți și întelegi, dialogul și schimbul de replici vine de la sine. Ajungându-se astfel la soluționarea amiabilă a discuției fără urmă de antipatie și nervi.  Ține de demnitate și mândrie, fără a avea legătură cu înzestrarea dintre picioare. Suntem indivizi cu drepturi și libertăți de opinie. E drept că, femeile înteleg doar ce vor ele. Și da, asta este o caracteristică a femeii. E drept că și noi într-e noi ajungem să zicem că una bate prea mult din gură, sau că discută total pe lângă subiect. Dar e mai ușor să întrerupi discuția, atunci cănd nu ești interesat decât să lași pe cineva să iși bată gura de pomană.

E mai simplu: Treci peste că asta nu mă interesează!

P.S. Urăsc să răspund …Nimic. Când atâtea am de spus…

Reclame