“ Nu se teamă de dificultăţi… ceea ce o sperie este obligaţia de a alege alt drum.  Să aleagă un drum înseamnă să abandoneze altele…. „

                                                                                             citat de Paulo Coelho

 Mă simţeam atât de străină de toate. Am trăit multe nereuşite şi pierderi, am suferit şi am sperat , am sperat în ceva …. încă mai sper , dar în altceva .

Am ajuns să constat că experienţele din trecut m-au maturizat , m-au îmbărbătat , m-au schimbat şi m-au făcut să cântăresc mai mult viaţa. Tot ele m-au făcut să îmi fie frică , să îmi pierd doza de încredere în oameni . Ştiu că nu e bine , ştiu că o să vină momentul cănd curajul o să revină în sufletul meu , dar mai ştiu că azi mă bazez pe mine, pe ceea ce pot , pe ceea ce îmi doresc , pe ceea ce cred , pe ceea ce sufletul meu simte.

            Sunt nenumăraţi factori care ne influienşează fiecare clipă , fiecare decizie de care depindem şi ne agăţăm cu disperare pentru a călători pe un drum pe care noi  credem că ne ajută să ne împlinim destinul.

Drumul vieţii este o alegere inconştientă care are la baza construcţiei lui alegerile pe care le facem , opiniile pe care le avem , modul de gândire pe care-l avem despre eu-l nostru , de eu-l care am devenit , de eu-l care s-a construit involuntar în noi prin prisma lecţiilor pe care le-am primit de la viaţă în drumul parcurs pâna la un moment dat.

            Aştept!

 Aştept să se adeverască vorba  …. tot răul spre bine    

 Aştept să simt pe pielea mea că binele la care am renunţat a fost de fapt un rău . Un rău ce mă trage înapoi din evoluţia mea ca om , un rău ce nu mi-a permis să văd orizonturile largi ale vieţii , un rău ce nu m-a lăsat să văd stralucirea lunii…un rău pe care îl percepeam ca pe un bine.

Aştept să simt că lacrimile pe care le înghite perna sunt doar să-mi spele sufletul , că lucrurile pe care le credeam a fi comori sunt de fapt minciuni lipsite de valoare.

            Sunt împăcată !

Sunt împăcată cu mine . Abia acum sunt pregătită sufleteşte ,să las în urmă tot ceea ce am clădit până acum. Abia acum sunt pregătită să pornesc în următoarea etapă a călătoriei . Abia acum pot spune că mă retrag împăcată cu mine că am însemnat ceva bun în viaţa celui cu care am călătorit până acum.images

Las totul în urmă şi încep să călătoresc din nou …mai matură , cu gândul împăcat , cu sufletul curat , cu inima sperând ….şi cu o valiză de vise.

„Dacă esti suficient de norocos să îţi găseşti acel drum în viaţă pe care îl iubeşti , trebuie să ai curajul de a-l trai. „                                                                                                                           citat de Jonh Irving

 

Reclame