Şeful serviciului de sugestii şi sesizări al Institutului de investigaţii se află în binemeritatul lui concediu de odihnă.

Soţiei sale , trezită cu noaptea-n cap i-a căzut în mână un caiet studenţesc pe care l-a umplut din scoarţă-n scoarţă cu sarcini . Sarcinile ce-i revin soţului privind pregătirea aniversării căsătoriei. Documentul nu a trecut neobservat de ochiul vigilant al soţului  întrucât i-a fost înmânat la sfârşitul adormirii. Lectura i-a provocat necazuri , înainte de leşin a parcurs de treisprăzece ori , cu privirea distanţa de la tavan la parchet. Leşinul fiind de duzină şi nemuritor  a încercat o electrocutare între două uşi deschise. Spray-ul de muşte , apa de ploaie şi pasta de dinţi l-au pus pe picioare.Ceea ce citise  l-a însăimântat mai mult decât ar fi reuşit un cântec publicitar în care bântuie aventura şi neprevăzutul , ceva de groază. Erau înşirate lucrurile cele mai ciudate , de la bătutul covoarelor , inhalaţii cu aspiratorul , până la căratul gunoiului. Pentru toate lucrările erau întocmite norme de protecţie a muncii , iar operaţii ca – preparatul maionezei  şi al cremelor erau însoţite de schiţe reprezentând sensul în care trebuie amestecat.

S-a odihnit puţin , stand pe gânduri. Ca şef al unui serviciu de sugestii şi sesizări trebuia să acţioneze în primul rand cu capul , în ultimă instanţă cu mâinile.Aşa a reanalizat înscrisul. Verificarea amănunţită a scos în evidenţă că , să-i zicem aşa  sesizatul a comis multe greşeli de ortografie şi a mâncat multe litere. Astfel că , descifrarea mai multor termeni a devenit imposibilă. S-a mai constatat că cine a făcut sesizarea , a facut-o la mânie , în pripă şi din porniri tendenţioase , dovada tăieturile şi ştersăturile. O altă remarcă este lipsa a şase pagini faţă de numărul menţionat pe  coperta caietului. Deci , se confirmă încă o dată pornirile agresive ale sesizantului. Anularea mai multor reţete , apoi revenirea asupra lor conturează o persoană capricioasă , nestatornică. Cel puţin prin încheierea “dacă nu mă ajuţi plec la mama “ sesizantul arată vădit dorinţa de a-şi vedea locurile natale.

Dar este ….Evrika ! Sesizarea nu este în regulă.

 Este nesemnată , adică e a-no-ni-mă!

…..ca în ardeal …A …No …Ni …Mă ….Ce vrea şi asta !!

Reclame