Dacă am întâlni oameni deosebişi în locuri mai puţin obişnuite, ne-am da seama?

S-a ales şi cu nişte bani. Un dolar de la o doamnă între două vârste, cincizeci de cenţi de la un birocrat care ştia că-l aşteaptă condica, alt dolar de la doi îndrăgostiţi năpădiţi subit de mărinimie. Cei care l-au miluit au avut jena omului sănătos tun, obligat să-i vorbească unui canceros despre speranţă. Nu s-au apropiat prea mult de cerşetor şi aproape că i-au aruncat banii în cutie. Singurii care s-au oprit, permiţându-şi luxul desfătării, au fost trei-patru copii. Dar, ghinion, părinţii i-au împins din urmă, fiindcă nu e sănătos să vezi la vârste fragede cerşetori care gâdilă o scripcă.Nu , nu au recunoscut  „Ciacona“, de Bach cu atât mai puţin pe el , pe Joshua Bell  care s-a deghizat ca să certifice triumful aparenţelor şi să ne spună că nu toate reflexele sunt utile.

 

Ce şanse are frumuseţea în mediul ostil al rutinei, ipocriziei şi ambalajelor falsificatoare?

Newyorkezul Bell unul dintre cei mai talentaţi şi mai în vogă violonişti ai ultimului deceniu, a susţinut recitalul cu o vioară valorând 3,5 milioane de dolari. În timpul recitalului care a durat 45 de minute s-au oprit să-l asculte doare 6 persoane, iar bani a primit de la 20 de persoane, care însă nu s-au oprit, ci au trecut mai departe.

Cu două zile înainte de a cânta în metrou, Joshua Bell a cântat în teatrul din Boston deşi un bilet costă în medie 100$.(s-au epuizat toate biletele).

Anunțuri