Wolfgang Amadeus Mozart– a început să compună arii muzicale complexe înainte de a scrie, la vârsta de 5 ani el compuse deja primele piese pentru pian , la 6 ani cânta deja la curtea imperială de la Viena. La 14 ani s-a stabilit în Italia , iar la 35 de ani a murit. Ultima sa creaţie, Requiem-ul are numărul 626. Sincer dacă o asculţi ai impresia că şi-a scris drumul spre moarte.

Christian Friedrich Heinecken născut la Lubeck în 1721. Micuţul vorbea cursiv la numai 10 luni , la 2 ani cunoştea întreaga Biblie , stăpânea Istoria sacră , Istoria umanităţii şi Geografia . La doi ani şi jumătate ştia trei limbi , germana , latina şi franceza. Putea reproduce peste 1500 de proverbe în latină şi era capabil să raţioneze şi să discute pe marginea cunoştinţelor acumulate. A murit la 4 ani în timp ce se afla la studii în Copenhaga.

Fabiano Luigi Caruana s-a născut în 1992 la Miami, dar are o dublă cetăţenie, italiană şi americană. Talentul pe care îl are a fost descoperit la vârsta de 5 ani, la un club de şah din cadrul grădiniţei. La 14 ani obţinea titlul de Mare Maestru al Şahului cu un scor de 2.649 puncte în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Şah. Campionul mondial Gari Kasparov deţine un punctaj de 2.851 puncte. În prezent Luigi trăieşte în Elveţia şi joacă pentru Italia.

Kim Ung-Yong născut pe 8 martie 1962 este considerat cel mai inteligent om de pe planetă, are cel mai mare coeficient de inteligenţă descoperit până acum , estimat la 210. Kim citea deja în coreeană , japoneză , germană şi engleză la vârsta de numai 4 ani. La 5 ani rezolva ecuaţii complexe de matematică şi studia fizica la Universitatea din Hanyang. La 7 ani a fost cooptat în rândurile cercetătorilor de la NASA , iar la 15 ani a obţinut diploma de doctorant. Şi-ar fi putut continua activitatea de cercetare la oricare din marile universităţi americane sau europene , dar Kim a ales să se întoarcă în ţara natală unde s-a reprofilat în inginerie civilă.

Akrit Jaswal unul dintre cei mai deştepţi copii din India, a reuşit să ducă la bun sfârşit o intervenşie chirurgicală fără să aibă cele mai mici cunoştinţe de medicină. În 2000 la vârsta de 6 ani a reuşit să salveze mâna unei fetiţe care suferea de arsuri grave şi ai căror părinţi nu îşi permiteau să o ducă la un spital, micul indian a reuşit să îi opereze degetele fetiţei în casa părinţilor lui, iar fetiţa şi-a recăpătat mobilitatea. Akrit a urmat apoi medicina , devenind cel mai tânăr student admis vreodată la o universitate indiană.

Kathleen Holtz a început să studieze la o universitate din Los Angeles şi la 10 ani a absolvit „Magna cum laude”, obţinând o diplomă în filozofie. La 15 ani a început să studieze avocatura şi a devenit cel mai tânar avocet din California la vârsta de 18 ani. Media de vârstă la care oamenii iau un examen de barou este de 30 de ani.

Sufiah Yosof în 1997 pe când avea 13 ani a fost acceptată la Oxford pentru a studia matematica. Câţiva ani mai târziu a dispărut din apartamentul ei, iar ulterior a fost găsită lucrând ca şi chelneriţă într-un Internet Café. În 2003 a încercat să revină la studii , dar în 2004 s-a măritat şi nu a mai terminat ce a început. Mariajul ei a durat doar 13 luni , iar în 2007 a fost găsită lucrând ca prostituată.

….şi lista poate continua …dar să ne uităm şi la noi …

Alexandra Nechita-supranumită Micuţa Picasso, a avut o expoziţie la numai 8 ani.

În anul 2011, preşedintele Obama l-a premiat pe Ionuţ Cristea, primul român absolvent al Academiei Navale Americane.

Rada Mihalcea; Emilia Moroşanu şi Eric Pop, cei trei români au obţinut finanţarea proiectelor lor de cercetare pentru cinci ani, după ce în anul 2010 au fost premiaţi de către preşedintele Barack Obama pentru cercetătorii ştiinţifici de excepţie.

Ştefan Mehedincu, Mary Lungu, Matthew Bălinişteanu şi Thomas Ion D’Orazio. Cei patru copii români studiază în Washington DC Metropolitan Area

Ştefan Mehedincu a obţinut Oustanding Academic Award pentru rezultate excepţionale la matematică, la terminarea clasei a V-a. 

Mary Lungu a obţinut President’s Education Award for Outstanding Academic Excellence la Springfield Middle School din Williamsport în 2011,  fiind premiată pentru a doua oară, dupa ce anul 2010 a obţinut acelaşi premiu pentru copii supradotaţi.

Matthew Balinişteanu are 11 ani şi locuieşte înFairfax,VA.A obţinut premiul President’s Education Award for Outstanding Academic Excellence 2011, la absolvirea clasei a cincea. 

Thomas Ion D’Orazio este cel de-al patrulea premiant român, distins cu Outstanding Academic Excellence în anul 2011. Are doar cinci ani şi a absolvit clasa pregătitoare- kindergarten. este unul dintre cei mai mici câştigători ai prestigioasei distincţii prezidenţiale.

Cleopatra Stratan ca cel mai tânăr muzician care a primit 3 premii MTV, ca cel mai tânăr cântăreț care a susținut un concert de 2 ore în fața unui public numeros, și ca cel mai tânăr artist de success, a primit pentru vânzări record 2 discuri de aur, și 3 discuri de diamant, trofeu acordat pentru prima dată în România.

Reclame