Etichete

, , , , ,

Proverbul românesc de început te face să crezi că în clipa în care ne naştem , cineva acolo sus împarte norocul şi că noi , unii , am ajuns prea târziu. Un alt vechi proverb spune că pentru a fi norocos nu trebuie să crezi în noroc. Eu nici nu ştiu ce să mai cred , există sau nu norocul , sau există doar realitatea de care suntem drept răspunzători . Dar , cred că modul în care au fost aşesate planetele în momentul naşterii noastre au pus un plus sau un minus în ceea ce noi numim noroc şi destin.  Singuri alegem drumul pe care păşim prin urmare suntem făuritorii propriului destin, doar că suntem ajutaţi de nicăieri cu oportunităţi. Nu de puţine ori zicem …Ce norocoşi sunt unii ! …dar acei norocoşi au avut încredere în forţele proprii.

Ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să ţi se întâmple! 

Atitudinea negativă atrage după sine nereuşite şi energii negative. Coincidenţele fericite sunt considerate gramul de noroc iar cele nefericite carul de ghinion pentru că un necaz nu vine niciodată singur. Se spune că atunci când îţi doreşti ceva trebuie să munceşti pentru a obţine ,şi la fel se mai spune că atunci când obţii ceva fară muncă nu ajungi să te bucuri de el. Dacă privesc in jur pot să dau mii de exemple , dar am să vorbesc despre două.

1 Ea , tânără , pleacă din ţară dispusă să facă orice pentu bani , oricum acasă nu o să ştie nimeni ce a făcut . Ajunge dama de companie în Italia şi când întâlneşte un bărbat bogat pune mâna pe el , fără să îi pese de familia lui , de copii lui cu atât mai putin de difetenţa de vârstă dintre ei , doar are un obiectiv de atins. Îi zăpăceşte capul , se întoarce cu el în ţară , pun bazele unei afaceri , toate proprietăşile cumpărate de el la vremea respectivă sunt trecute pe numele ei şi ea ajunge unde şi-a propus. Imaginea lor după 10 ani arată cam aşa ….Ea plictisită deja de el , tot o damă de companie este , doar că de data asta ea este cea care întreţine financiar bărbaţii , marea lor majoritate umblând cu ea pentru bani. El , în colţul lui de singurătate tânjind după ce a pierdut din prima căsnicie şi suportând ignoranţa copiilor , căutând iertarea lor 

2 Ea şi el , tineri şi frumoşi , el cu o carieră frumoasă , ea casnică , îngrijind rodul dragostei lor , doi copii minunaţi. Tineri fiind şi dorind mai mult pe plan financiar , el pleacă la muncă în străinătate pentru un timp fără să bănuiască că acest timp joacă în dezavantajul lui , ea căutând alinarea în braţele altui bărbat . Imaginea lor după ceva ani … El divorţat având custodia ambilor copii  în proces de partaj cu ea , în timp ce ea caută în continuare alinarea în braţele noii iubiri. Singurul ei ţel acum fiind 50% din tot pe când singurul lui ţel acum este o mamă iubitoare pentru copii lui şi o persoană întelegătoare pentru el .

În ambele cazuri a existat cineva care a ştiut ce îşi doreşte de la viaţă şi au acţionat conform dorinţelor şi voinţei lor şi au obţinut ceea ce şi-au dorit . Pentru că marea majoritate alergă după bani obţin ceea ce banii pot cumpăra, dar ăsta nu se numeşte noroc. Să muncim pentru a avea noroc trebuie să gândim pozitiv , să muncim asupra personalităţii , asupra defectelor , relaţiilor de comunicare , să completăm lipsurile şi să NU uităm că fericirea se ascunde în lucrurile simple, tot acolo stă ascuns şi norocul.