Am impresia că trăim într-o lume a tăcerii. Uneori vorbesc atât de mult dar îmi este dor să îmi aud glasul. Visăm în tăcere ,aşternem gânduri şi şoapte în tăcere. De cele mai multe ori tăcerea este asociată cu dorintă de regăsire a liniştii sufleteşti sau cu singurătatea . Trăim într-un univers al tăcerii în care sufletul vorbeşte iar inima ascultă , în care inima simte dar nu se aude , cuvintele sunt îngropate sub piele ca o comoară ascunsă şi la care nu se ajunge cu o hartă pe care este bifat un X .Nu sunt singura care răspund–Bine ! la întrebarea – Ce faci ?  şi nu sunt singura care ascund un mister sub acest răspuns . Avem capacitatea de a ne definii în cuvinte pe noi , de a nuanţa stările noastre sau părerile personale despre anumite subiecte, o facem aşa cum dorim dar adevăratul EU ca persoană şi ca gând ,  rămâne în afara acelei definiri de sine prin inexplicabilul tăcerii , prin originea gândului. Există în fiecare din noi un adevăr redus la tăcere, trăim într-un univers misteros de cuvinte . Cuvântul este originea gândului şi vehicului lui , are nuanţe ce se pot cunoaşte şi nuanţe ce răman în taină. Cuvântul e un mister ce ascunde trăiri în tăcere , este un cod nescris care trebuie descifrat şi înteles pe deplin. Există ideea că, dacă nu vorbim despre o amintire din trecut , plăcută sau neplăcută, începerm să uităm , dar evenimentele sunt în memorie şi tăcerea le scoate la suprafaţă , evitatea scenelor în memorie nu duce la uitare .

Fără să ne dăm seama facem aproape totul în tăcere , iubim , urâm , râdem şi plângem fără să ne audă cineva. Dacă scriem aici sute de pagini nu înseamă că vorbim, doar definim părerea noastră despre ceva, nu înseamnă că te cunosc şi că mă cunoşti . Tot ce rămâne neexplicat este presupus sau subînteles , e sensul ascuns al cuvintelor , dar care nu explică de fiecare dată starea personală . Exact ca la răspunsul – Bine!

Misterul cuvântului se află în comunicarea gând la gând , unde nu mai ai nevoie de intermediarul – cuvânt , atunci întelegi inefabilul.

Vise …Dans …Sarut …Clipe aici ai dansat cu , cuvintele , dar nu şi cu mine 🙂

Reclame