Etichete

,

Dalton Ghetti 

Dalton a început a învăţa cum să se ocupe de instrumente de la varsta de 6, atunci când la şcoală, în Brazilia, el şi alţi studenţi folosit fie o lamă de ras sau un cuţit de buzunar pentru a ascuţi creioane lor pentru desen şi scris. 

Mama lui a fost o croitoreasă ea la invatat cum sa foloseasca un ac de cusut pentru a ajuta la ei cu proiecte simple, cum ar fi Hemming şi butoanele de cusut. La varsta de 9 ani, părinţii săi l-au dat un set de instrumente de metal pentru copii, de atunci, el a creat mai multe obiecte din toate tipurile de materiale. 

La început, el a sculptat obiecte de mari dimensiuni, dar în 1986, ca o provocare pentru el însuşi şi din cauza interesului său în viaţă lucruri mici, cum ar fi plante (muşchi) şi insecte (paianjeni si furnici), a decis să creeze sculpturi mai mic posibil ca el ar putea vedea cu ochii goi. Într-o zi, el a luat un creion de lucru şi a început o sculptură. 

Ideea lui este de a atrage atenţia oamenilor la lucruri mici.Cele mai multe dintre creioanele pe care le foloseste se găsesc pe străzi şi pe trotuare. Munca lui Dalton este un proces de reciclare. El se transformă obiectele aruncate în artă 

Pentru a crea sculptura, el ţine creionul în mână sub o sursa de lumina puternica (lampă de masă sau de lumina soarelui) si sculpteaza-l mai ales cu un ac de cusut şi un foarte ascuţit, triunghiular, lama mici, din metal. El lucrează la intervale foarte mici: 1 până la 2 ore maxim pe zi, ori de câte ori el devine inspirat, este nevoie de luni sau, uneori ani pentru a finaliza o sculptura. 

Pentru Dalton, creioane sculptura este un hobby şi o formă de meditaţie, care necesită o mulţime de răbdare. Sculpturi in creion nu sunt de vanzare. El nu o face pentru bani. El sculpteaza creioane mai ales pentru sine si arta lui vine din inima lui. El vrea să-l păstraţi în acest fel.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dalton Ghetti M. a fost profund afectat de evenimentele din 11 septembrie, 2001. El a decis să creeze un monument în memoria victimelor atacului de sculptură o lacrimă în fiecare zi pentru fiecare dintre victime. Lacrimi individuale sunt sculptate din grafit de creioane reciclate se găsesc pe străzi şi trotuare. 

Folosind doar mâinile, ochii goi şi o lamă de ras, el a creat o lacrimă în mai puţin de o oră. Cele lacrimi sunt de aproximativ de marimea unui bob de orez. Combinate, ele fac o mare, două-dimensional lacrimi întunecat pe un fundal alb. 

O medie de 300 de lacrimi pe an, aceasta l-au dus 10 ani pentru a finaliza cele 3.000 de lacrimi necesare pentru acest memorial. 

 

Memorialul este la New Britain Muzeul de Artă Americană
New Britain, Connecticut, Statele Unite ale Americii 


Reclame