Verdict – ” Orfan” de ambii părinţi. 

Divorţul în ochii copiilor este – Mama şi tata nu se mai iubesc . În spatele cortinei problema este cu totul alta , dar asta nu trebuie să vadă şi copii . Se spune că divorţul este o problemă care se dezbate între adulţi şi în care  nu au nici un amestec copii. Copilul se simte vinovat pentru ce se intamplă şi este suspendat intr-o stare de incertitudine , traieşte cu iluzia impacarii. La fel de bine se mai spune că de la dragoste la ură nu este decât un pas că nu există divorţ perfect , cum nu există nici căsnicie perfectă. Motivele de la care El şi Ea hotărăsc asta sunt infinite la fel de infinite sunt şi traumele victimelor uitate şi prinse în războiul ruşinii.  Pe câmpul de lupta este El şi Ea , arma este dragostea pentru copil , miza este chiar copilul. Mi-e ruşine să zic -dragostea pentru copil folosită ca armă , pentru că această dragoste transformă lumea lui în care a fost ocrotit şi în siguranţă , intr-o lume rece şi inspăimântătoare.  

În ochii unor copiii unul din parinţi nu il iubeşte ,nu luptă pentru el. Aşa să fie oare ? Dacă unul din parinţi nu face presiuni asupra copilului înseamnă că nu îl iubeşte ?

Daca El/ Ea nu îşi i-a fiica/ fiul  în cameră să-i îndruge nimicuri despre Ea/El în încercarea de a influienţă deciziile -Înseamnă că nu o ( îl ) iubeste ?

Daca El/Ea este suficient de matur (ă) şi realizează că nu are stabilitatea financiară pentru buna creştere a copilului în viitor şi renunţă în favoarea celeilalte parţi – Înseamnă că nu işi iubeşte copilul ?

De oricare parte a baricadei te-ai situa , arată că iţi pasă . Dă dovadă de maturitate şi priveşte divorţul ca pe o împacare . Războiul nu are de ce să se poarte dacă exista ” tratate de pace” – mai exact bun simţ si respect , dacă nu pentru cel care a fost odată ”iubirea vieţii tale” atunci pentru ce a luat naştere din această iubire. Este de preferat ca , copilul să crească cu un singur părinte decât cu o familie aparent unită  şi cuprinsă în dispute conjugale.  Oricum drumul e greu , viitorul părinte cu rol dublu o să muncească mai mult pentru ca măcar partera financiară să fie suficientă astfel încat copilul să nu simta lipsa , să încerce să suplinească ceva. Oricum un tată cu rol dublu nu o să poată discuta cu fiica lui aşa cum o face mama. Oricum o mama cu rol dublu nu o să îşi înteleagă băiatul aşa cum îl întelege tata. Nu de puţine ori în instanţă copiii au răspuns ”Cu bunica ! …Cu fratele ! Cu…..sau Singur ! ” când au fost întrebaţi cu cine vor sa ramană. Singuri aleg să fie ”orfani” de ambii părinţi,  pentru că parinţii nu sunt suficient de maturi să îşi iubească copilul şi să dovedească asta.

Tu îţi iubeşti copilul ? 

Anunțuri