Toata noaptea s-a zvarcolit in pat ca un peste pe uscat. Transpirata si nervoasa pe ea se indrepta catre baie. Apa fierbinte ii incalzi trupul dar nu si sufletul mult prea rece. Era un iceberg scufundat in trecut. Nu isi dorea sa faca pe cineva sa sufere , dar asta facea de fiecare data. Se gandea la el , la clipele lor , la viata ei . Ce fac ? Ce vreau ? erau intrebari la care ea nu gasea un raspuns. Trebuie sa vorbesc cu el!

De ce intarzie? Oare nu a vazut mesajul meu? Il astepta in acelasi loc din parc, acelasi pod , parca nimic neschimbat la de ultima lor intalnire acolo . Sa fie asta locul confesiunilor. Credea ca ochelarii o sa-i acopere ochii plansi si plini de neliniste, incerca sa se minta singura si sa se asunda dupa un paravan. La naiba ! Ce se intampla cu mine? Isi aminti vorbele prietenei ei Gabriela”Am citit putin in cartea aia despre ziua in care te-ai nascut , la fiecare zi ei scriu cate un citat la tine spunea…” in fiecare zi viata iti asterne in cale rascruci care pot duce la calatorii potential fascinante..”mai scria ca aceste persoane  sunt atrase de planul spiritual si ca sa aiba grija ce isi doresc ca este foarte posibil sa se intample…mai scria ca au puterea de a influenta vietile celorlalti…si ca sunt niste persoane „inselatoare”.

Isi scoase ochelarii si isi rostogoli ochii spre cer  o lacrima ii aluneca pe obraz cand glasul lui moale care ii dadea fiori o intreba – La ce te gandesti ? Incercand sa-si fereasca ochii de ai lui a zis -Nu conteaza ! . El, ofta, isi trecu bratul pe dupa umerii ei si o trase langa el – Vorbeste cu mine ! Asta ar simplifica lucrurile ! Privirea ochilor ei il inspaimanta si il facu pe el sa vorbeasca – Reusesti sa-mi intri in suflet , asta faci , imi intri in suflet si vezi ce este acolo  si nu te deranjeaza  Ma faci sa-ti spun lucruri pe care nu le-am spus niciodata nimanui si nu intentionam sa le spun nimanui . Ma faci sa imi deschid sufletul si sa te iubesc .De asta vreau sa stiu ce e cu tine ! Ea se gandi cateva minute  apoi clatina din cap – Nu ! Nu vreau sa te fac sa suferi ! Mi-e greu sa ingrop trecutul ! Pielea de la ceafa incepea sa-l furnice si in oase i-se instala o neliniste . Il cuprinse in brate si incepu sa planga . El ii culegea lacrimile de pe obrazul ei cu sarutari fierbinti soptindu-i – Nu vreau sa plangi ! Cuvinte scrise cu lacrimi in sufletul ei o facea sa se intrebe – Pe cine ” insel ” ?