Se uita la telefon , parca astepta sa sune el . A format numarul lui de nenumarate ori dar nu avea curajul sa vorbeasca . Era ceva iesit din comun , il dorea si isi dorea sa fie tot timpul cu el dar nu avea curajul sa recunoasca asta. Pana la urma logica a facut-o sa-l sune , doar il invita cu ea la patinoar ca prieten . Inainte sa coboare a mai trecut odata prin fata oglinzii. A pulverizat delicat aroma iasomiei pe gatul ei .  Purta colant negrii si un plover crem care-i acopera fesele , nu se machia decat foarte rar , acum isi conturase ochii cu tus negru sa-i iasa in evidenta privirea , si-a luat paltonul pe ea si a asezat elegant o esarfa . Cand ajunse jos el o astepta . Zambetul lui îi facea inima sa stea in loc , avea un zambet care putea sa provoace un dezastru.  Asta da surpriza placuta … spuse el zambind .

Statea pe margine si se uita la ea cum patineaza , si odata la cateva ture se apropia de el , asa imbujorata si vesela . Avea un zambet inocent si o gura care-l impingea pe orice barbat sa-si imagineze tot felul de lucruri. Fiecare nerv al trupului lui il avertiza, sa faca pasi inapoi, sa plece de acolo inainte de a fi prea tarziu, si de a se trezi prins de vraja ei. In mintea ei era un joc copilaresc …ma iubeste …nu ma iubeste. Dupa inca cateva ture . Ea s-a apropiat de altul pe care la sarutat pe obraz prieteneste . El nu a intrat in panica , dar fu pe aproape . Tipul ala se uita dupa mine – spunse ea. Da , confirma el, se uita dupa tine de fiecare data cand treceai pe langa el pana l-a strigat nevasta-sa , si ia spus sa mai aiba si el grija de copii , cat timp ea vorbeste cu mine .  Se simtea amenintat dar nu recunostea asta , nici nu avea curajul sa-i zica ce simte pentru ea.

Tot drumul au fot tacuti, nu se gasea o explicatie logica pentru comportamentul lor, iesit din comun , doar erau cei mai buni prieteni .  Se priveau in ochi , parca incercand sa-si citeasca reciproc mintile. Pe el il treceau sudorile, sudori de gheata,  cand incepu sa vorbeasca …Doream sa-ti zic ca fac tot posibilul sa pastrez distanta fata de tine , sa ne rezumam doar la intalnirile noastre ca prieteni . Ea se uita la el , nu avea curajul sa zica ca si ea simte la fel , ca este coplesita de dorinta , si il intreba …Ce sa inteleg ? ….Sa intelegi ca sufletul vrea , dar noroc ca este prizonier in trup. Te doresc in carne si oase , in glas si imagine, dar nu voi face asta si nu imi va fi usor . Tacuta si rece , cu o lacrima in coltul ochiului , ea se intoarce si pleaca . Bataia vantului i-a lasat lui ca amintire esarfa ei neagra cu parfum de iasomie .

Reclame