Se spune ca cea mai veche radacina a vietii noastre emotionale sta in simtul olfactiv . De cate ori nu ai zis mi-e dor de mare , si cand ai rasfoit in trecutul , iti aminteai de aerul sarat al marii . De cate ori ai asteptat primul fug de nea , si cand a venit ai adulmecat mireasma zapezii . De cate ori ai zambit cand iti rasfoiai trecutul si intalneai  persoana acea de de care te fereai ca-i miroase gura . Parfumul si aroma sunt asociate cu nemurirea .Sunt componente normale in viata de zi cu zi . Conteaza ce parfum ai , pentru ca ,  prima impresie pe care aroma ta o lasa celor din jur are un rol . Aromele ne modifica starile , si pe langa aroma proprie mai apelam la un  alt fel de parfum , sticluta miraculoasa .

Parfumul , acel lichid cu miros placut simtului nostru are menirea de a da un plus de energie , eleganta , de a spori activitatea corpului . Parfumul reflecta personalitatea te face romantica , timida , sportiva , hotarata . Amestecam aromele pentru a ne simtii bine , cand suntem exotice ( floare de lotus) cand delicioase ( vanilie ) cand romantice si senzuale ( frezie , trandafir ) cand sexy ( fructe luxuriante ) . Intalnim acest amestec de arome si la barbati si putem sa le identificam starea de spirit . Un barbat visator emana o aroma transparenta , unul rebel emana o aroma fresh , un barbat romantic emana rafinament si putere . Parfumul este un amalgam de miresme care ne fac sa ne aducem aminte . Purtam o anumita aroma pentru a ne simti bine , exista o legatura intre parfum si emotie , dar si intre parfum si memorie . Folosim arome pentru a transforma locuintele in locuri mai agreabile . Locurile publice folosesc  arome pentru a te face sa revi , sa te simti bine . Mirosul placut atrage de la sine relaxare , amintiri placute , dorinte de retraire ale acelor clipe . Mirosul mai putin placut de multe ori te face mai comic , te face sa te simti prost , si sa nu-ti mai doresti . Rolul parfumului este sa iti produca emotii si sa-ti lase amintiri , placute sau mai putin placute . Dar aroma ta conteaza , tu esti inima parfumului .

Coco Chanel spunea ca parfumul trebuie purtat acolo unde vrei sa fi sarutata , si ca o femeie fara parfum nu are viitor . 

P.S. Aroma preferata de mine nu este in sticluta . Ador aroma ploilor de vara .

 

Reclame