Din categoria …stiati ca ?

…cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. Rsetul potae fi o vrzaa colmpeta si tot o vei ptuea ctii fraa prboelme. 
Atsa e din cuzaa ca nu ciitm feicrae lteira, ci cvanutul ca un irtneg. 
Dcaa ai ptuut citi mejasul, e bnie! 

…creierul bărbaţilor este organizat fie pentru a vorbi, fie pentru a asculta. Nu le pot face pe amândouă în acelaşi timp. Asta înseamnă că dacă un bărbat vorbeşte, el a surzit, nu mai poate auzi nimic. Când vorbeşte, o femeie poate auzi în acelaşi timp. Deci, atunci când o femeie vorbeşte cu un bărbat, trebuie să-l lase să termine ce are de spus, altfel el nu poate auzi nimic.

…de pe un hectar de teren cultivat cu cânepă se obţine mai multă hârtie decât de pe un hectar de teren cu copaci. În plus, cânepa creşte incomparabil mai repede.

….cactusii mai sunt numiti si ” camilele verzi ” datorita cantitatii mari de apa pe care o inmaganizeaza 

… floarea cea mai puternic mirositoare este cactusul american ,mirosul sau se simte la o distanta de 1 km.

… el cactus andante este planta care „merge”. Acest cactus are drept picioare niste umflaturi ciudate, acoperite cu ghimpi si care se pot misca foarte incet. Foloseste umiditatea atmosferei, si nu pe cea a solului.

…sofranul este cel mai scump condiment din lume? Pretul unui kilogram de sofran este de aproximativ 4000 de dolari, insa poate creste in functie de calitate.

…exista pestisorul de aur ? mahi-mahi, peștele delfin. Mahi-Mahi are o piele opalescentă care devine albastră și aurie atunci când peștele moare. 

…Marea Neagra este cea mai mare structura acvatica anoxica din lume? …peste 90% din apa din Marea Neagra este lipsita de oxigen. 

…daca un barbat adult din Hong Kong este prins inseland, el trebuie sa plateasca mai mult decat material pentru problemele cauzate, astfel, o femeie care se simte tradata (si in stare) are dreptul legitim de a-si omori barbatul, cu mainile goale.

… bricheta a fost inventata inaintea chibriturilor. Prima bricheta a aparut pe lume prin anul 1823 pe cand chibritul s-a nascut 4 ani mai tarziu .

…un kilogram de uraniu are energie cat sase milioane de kilograme de carbune.

…putem ingheta apa… incalzind-o? cercetatorul Igor Lubomirsky si colegii sai au descoperit o metoda de a manipula punctul de inghetare a apei, prin intermediul a ceea ce se numeste filme subtiri piroelectrice cvasi-amorfe

…rosiile, vinetele, castravetii si dovlecii sunt fructe deoarece ele se fac din floare si nu sunt radacini sau frunze(precum morcovul,telina,chiar si varza , care sunt legume)

Reclame