Vorbind la mintea cocosului , balanta este instrumentul de masura care ne arata ca un kilogram de fier este tot una cu un kilogram de pene , vedem doar  diferenta volumului . Sa cantarim femeia in raport cu barbatul , si nu ma refer aici ca numar de kilograme . Femeia a luptat pentru a avea acelasei drepturi in societate cu ale barbatului , de la dreptul de vot pana la dreptul in munca . Azi o fetita pe bancile scolii poate sa raspunda ” Eu, cand o sa fiu mare vreau sa fiu pompier. ” fara sa rada baietii de ea . O poate face pentru ca cineva a luptat pentru asta , pentru ca ne-am castigat acest drept . Dar oare azi avem aceleasi drepturi ca si barbatii ?

Hai sa o luam de la capat !

Egalitatea intr-o relatie de cuplu inseamna sa primesti de la celalalt cel putin atat cat oferi si tu , si nu raportat doar la sentimente si afectiune. 

Tu nu ai uitat ce-i place ! Chiar daca relatia nu este la inceput , din cand in cand incerci sa-i faci pe plac , si pregatesti mancarea lui preferata , sau il rasfeti cu o surpriza  El insa nu stie care este mancarea ta pfererata , nu stie care este floarea ta preferata , nu stie sa aduca o floare daca nu este un eveniment , nu isi mai aduce aminte de gesturile care altadata aprindeau focul pasiunii . 

Tu nu ” chiulesti ” de la treaba ! Ajunsa seara acasa , trebuie sa pui mana si sa faci.  Treburile casei se amana azi , maine , dar poimane cand e sambata si esti libera trebuie sa le faci . El insa te ajuta fiind nemultumit de mancare . 

Tu nu ai timp de tine ! De tine iti mai faci timp pentru ca nu vrei sa te lasi , uneori si de acest timp duci lipsa , insa nu te lasi nearanjata , dar nu ai timp sa iesi cu prietenele la o barfa ca intre femei , nu ai timp sa citesti o carte . El insa nu renunta la faimoasa seara a barbatilor , fie ca iese cu prietenii la o bere , fie la un meci de fotbal , ei au timp de toate , ei uita de griji si se rasfata . 

Suntem egali ?

Reclame