Nu stiu de ce totdeuna am fost atrasa de cele trei ” ingrediente ” care fac viata mai frumoasa si mai palpitanta . Foarte rar se intampla ca aceste          ” ingrediente ” sa fie combinate perfect de cate o persoana , parca unul fara altul nu mai au atat de mult farmec . Am vazut aceste ”ingrediente” perfect combinate rasfoind istoria Egiptului , nu am de gand sa fac acum istorie , dar am sa conturez o mica parte a ”retetei”

CLEOPATRA 

Cleopatra  ca nume semnifica ” gloria tatalui ” insa Cleopatra nu a fost ” preferata tatalui” (regele Ptolemeu al XII-lea) ci Arsinoe sora mai mica a Cleopatrei . Cleopatra vorbea noua limbi si nu purta bujuterii , desi nu avea sange egiptean, ea a fost singura din casa ei care a învățat limba egipteana ,a fost proclamata fiica lui Ra ( zeul soarelui la egipteni ) . Toti cei din neamul Cleopatrei au fost ucisi , deseori prin otravire . Odata cu moartea tatalui ei ( si el fiind ucis) pe tron sau perindat o parte din fratii ei cat si sora mai mica Arsinoe. Cleopatra urca pe tron alaturi de fratele ei Ptolemeu al XIII-lea, domnind alaturi de ea sub titlul oficial de sot al Cleopatrei.

Frumusete                                                                                                            Cleopatra a fost considerata dintotdeauna drept cea mai frumoasa femeie din lume avea o frumusete izbitoare, de care se ingrijeau cu mare atentie slujitoarele si sclavii de la regat. 

Cand spui Cleopatra , pentru cei mai multi apare acea imagine a ei in timpul ” rasfatului ” ei facand acele bai cu lapte de magarita . Cleopatra stia care sunt beneficiile laptelui , de aceea il consuma si folosea zilnic, in baile sale de lapte sau in alimentatia de pe parcursul zilei, este considerat antidotul multor otravuri , acest antidot starea la baza tenului ei impecabil si a frumusetii divine 

Dragoste                                                                                                                     Cleopatra si Marc Antoniu au socat lumea prin legatura lor amoroasa, o poveste care a spart barierele timpului, caci niciunde in intreaga istorie nu au mai existat povesti de iubire de o asemenea intensitate. Relatia celor doi a fost posibila in urma mortii imparat Cezar ,cautand sa isi atinga scopurile politice ea a intrat  în gratiile lui Iulius Cezar , la care ia daruit un fiu l-a botezat Cezarion (micul Cezar) insa marea dragoste a fost Antoniu .Pasiune dusa la extrem, dorinta, suferinta, razboaie insangerate, camarazi de razboi si amanti ,mergea la vanatoare alaturi de el, iar cand acesta se antrena pentru lupte, Cleopatra nu-l scapa din ochi. Exista o legenda cu privire la modul in care Cleopatra ia cucerit inima lui Marc Antoniu. Eu iubesc legendele prin urmare am sa fac un scurt rezumat si la aceasta . Cleopatra a venit sa-l intalneasca pe Antoniu in Tarsus pe un vapor luxos cu vasle de argint ce se miscau pe ritmul unei muzici de flaut si harpa. Cleopatra statea intinsa pe un pat acoperit cu materiale tesute cu fir de aur. Parca era zeita Venus, inconjurata de copilasi asemanatori lui Cupidon, ce ii faceau vant cu evantaie. Antoniu a fost fascinat de ceea ce vedea in fata ochilor. A invitat-o imediat pe Cleopatra la cina, dar regina a considerat ca el este cel care trebuie sa vina la ea , el  s-a conformat doleantelor divei si a urcat pe luxosul vapor pentru a cina cu Cleopatra. De aici incepe povestea unei iubiri pline de lacrimi , tradare , clipe de dragoste , razbunare, lupte si minciuna . In perioada în care au fost despartiti, Cleopatra i-a daruit lui Marc doi gemeni , un baiat si o fata . Povestea de dragoste  care a durat 11 ani se termina cand ,invins in batalia pe mare de la Actium si primind vesti false ca iubita sa Cleopatra s-ar fi sinucis, Antoniu isi pune capat zilelor aruncandu-se in sabia sa. 

Mister                                                                                                                         Dragostea dintre o femeie puternica, ce poseda misterioase mijloace de seductie si un razboinic roman se sfarseste si odata cu asta se naste un alt mister. Potrivit istoricilor, in timp ce se afla in mausoleu, Cleopatra le ceruse sclavilor sa aduca un cos cu un sarpe. Ea ar fi luat sarpele si l-ar fi pus la san, unde ar fi primit muscatura ucigatoare. Sarpele ar fi muscat-o in dreptul inimii, ceea ce ar fi provocat moartea rapida. Se mai spune ca ea murise alături de 2 sclave.      Multi spun ca Cleopatra ar fi fost ucisa cu o lovitura de sabie data pe ascuns chiar de Octavian, care voia sa se descotoroseasca de ea. Dragostea dintre Cleopatra si Antoniu ar fi putut schimba lumea!…daca…

Totul ramane un mister !

Reclame