Piesa unui puzzle simplu , cautata intr-un labirint !

Singuratatea este oare reflexie sufletului in oglinda? De acea fug toti de ea ? Singuratatea este o notiune prea vasta pentru a putea fi explicata in cateva cuvinte , uneori ne dorim sa fim singuri pentru a regasi acel Eu interior , pentru a ne raspunde la unele intrebari , dar de cele mai multe ori singuratatea este ceva care vine din senin , apare de nicaieri si se instaleaza un timp in vietile noastre . De ce ? Ma gandesc ca poate pentru ca venim pe lume singuri si pentru ca murim singuri , uneori pe drumul vietii trebuie sa pasim singuri . Singuratatea este un tablou cu fondul negru pe care mai apare cate o pata de culoare si fiecare din noi o nuantam diferit . Evenimente ascunse profund in trecutul nostru si care ne insotesc ca o umbra ne fac sa ne simtim singuri in multime . Uneori suntem acolo inconjurati de oameni si incercam sa ne concentram pentru a diminua efectele singuratatii . Pentru o clipa ai zice ” Am reusit !” dar cand intorci privirea realizezi ca esti tot singur in multime .

Apere dupa un timp piesa din puzzle-ul sufletului tau care te face sa zici  ” Am reusit sa ma regasesc !” si din acei singuri in multime  de naste ”noi doi si restul lumii ” Inbinarea este aproape perfecta daca nu chiar perfecta in unele cazuri  si ajungi ca calatoresti frumos , sa ai vise , sperante , dorinte si realizari . Dar cum orice piesa in timp si mers se ”uzeaza” apar fisuri , apare acea distantare emotionala , unele contexte ale vietii ne face sa ajungem singuri in doi , dispare comunicarea sincera si se instaleaza tradarea si neincrederea , incerci sa lupti pentru ca merita , doar pentru tine este piesa perfecta . In timp realizezi ca este dureroasa singuratatea in doi  dar nu vrei sa ramai mai singur de atat . Oare se poate mai singur de atat ? E mai bine in doi acum ? Ajungi sa zici ” Vreau libertate ! ” Care libertate ? Aceea de a fi singur de unu singur ? Libertatea apare cand esti iar singur in multime . Singuratatea sufleteasca este dureroasa si vine cu sentimente de agresiune , depresie si nu de putine ori cu tentative de suicid. 

Singuratatea fizica are o dorinta – aceea de a avea pe cineva in companie . Apare compania si te simti singur – inseamna ca nu esti in compania care trebuie . Alungarea singuratatii este pretentioasa , nu ai nevoie de ceilalti ci doar de persoana potrivita . Acea persoana speciala care este sprijin , siguranta , sinceritate , comunicare , umor , intelegere , acea persoana care te accepta asa cum esti si in compania careia te regaseti   acea companie care face ca timpul sa zboare . Piesa din puzzle-ul sufletului tau care prin prezenta fizica si sufleteasca te alinta si iti ofera acele clipe de fericire si acele clipe de placere intima .

Tu esti in acel labirint ?  

am sa pun cateva citate care au luat nastere in sufletele ca urmare a unor intamplari ….trageti singuri concluziile 

”Dacă vă este frică de singurătate, nu vă căsătoriţi.”              ”A iubi înseamnă renunţarea la singurătate.”      ”Singurătatea este refugiul celor care au multe de spus.”     ”Singurătatea este locul de joacă al Satanei.”                          si pot continua in aceasta ordine de idei mult si bine …dar am sa inchei cu note muzicale care vor linisti o piesa din Puzzle-ul sufletesc …

Anunțuri