Nu te-ai saturat sa stai in casa ? Ei bine eu da si m-am gandit sa va invit la” plimbare”. P.S.- Imbraca ceva comod! Punctul de intalnire este in Baia Mare , de aici plecam cu totii. 😀 o sa mergem pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmatiei – Viseu de Sus -Moisei –Borşa . Avand in vedere ca drumul este mai lung propun sa cantam ceva 😀 sper sa stiti versurile 

 Borşa se afla la o altitudine de aproape 700 m si este cel mai important punct de plecare pentru calatoriile spre Muntii Rodnei , e afla între doua arii importante, aflate sub protectie:Parcul Natural din Muntii Maramures  si Parcul National din Muntii Rodnei.      Noi o sa mergem azi spre …vedeti voi imediat. 

Acum gata jos fundul din masina .Ajunsi in Statiunea Borşa avem doua cai  de acces catre …Ha ha.. nu va zic inca 😀 Cel mai simplu drum de acces  este cu telescaunul pana in varful partiei de schi. De aici se coboara aproximativ 15 de minute.  

Dar noi o sa merge pe jos .O sa urmam traseul marcat cu un triunghi rosu  o sa ajungem in aproximativ o ora . Traseul este abrupt trebuie sa ai putina conditie fizica. Noi nu ducem lipsa 😀 Crestele muntilor si brazii cu al lor verde nemaintalnit si vesnic tanar si nemuritor fac ca peisajul sa fie unic si umitor. Fiecare vietuitoare care traieste pe creasta muntilor se bucura de puritate si liniste , azi si noi  Uite cum trece vremea cand te simti bine cu prietenii si ce repede am ajuns .

Cascada cailor e cea mai mare cascada din România! Apele rezultate din topirea zapezii, dar si din ploile de peste an, sunt stranse intr-un circ glaciar, urmand ca de acolo sa se pravaleasca pe versantul foarte abrupt al Rezervatiei Piatra Rea, formand astfel aceasta cascada de o frumusete covarsitoare. Cascada este formata din mai multe trepte de cadere libera, aflate la aproximativ 40m una de cealalta, primele doua, ca urmatoarele sa-si micsoreze distanta, succedandu-se la doar 20m.Dar sa ne apropiem si sa gasim un loc in care sa ne asezam sa va spun povestea locului .Ca orice loc incarcat de legenda , si in cazul de fata Cascada cailor are cel putin trei legende .Nu am de gand sa le povestesc pe toate ci doar pe cea care imi place mie si care este si cea mai cunoscuta dintre ele .

In urma cu sute de ani pe la 1200 si ceva, o turma de cai a fost incoltita in timpul unei furtuni de catre niste ursi pe marginea platoului de unde se formeaza cascada, iar din cauza spaimei si in lipsa vizibilitatii, caii au sarit in gol si au murit ,de aici si numele cascadei . Se spune ca apa care curge sunt de fapt lacrimile borşenilor care au plans dupa caii lor. Muntele se numeste Muntele Cailor, circul glaciar a fost denumit Podul Cailor iar paraul care se pravaleste jos pe abrupturi se numeste Izvorul Cailor.

Daca te afli pe un varf de munte atingi norii si parca esti cel mai fericit.
Minunatiile acestui minunat peisaj de munte vor ramane lucrurile cele mai de pret in viata  marcandu-ma pozitiv in calatoria mea in viata. Acum e musai sa tragem o gura de horinca ! Noi o sa numaram la final cati am pornit in excursie 😀

Anunțuri